2017. december 4., hétfő

Villámgyors diós kifli

Megtetszett,  elkészítettem  fél adagból kis változtatással ezt írom le:


Hozzávalók: tészta: 30 dkg  csipet só, 3 evőkanál cukor, 1 egész tojás felverve fele a tésztába másik felével kentem a tésztát, 1,5 dl langyos tej, 3,5 dkg olvasztott vaj, 1/2 tasak / 3 g/ porélesztő, töltelék: 3 evőkanál sárgabaracklekvár, 3,5 dkg darált dió, 2  evőkanál porcukor, 1 mk.őrölt fahéj.
💟
Elkészítése:  Kimért liszthez tettem a sót , élesztőt, cukrot és összevegyítettem . Ráöntöttem a langyos tejet a tojást és az olvasztott vajat és összegyúrtam  tésztának majd két részre vettem és külön-külön gömbölygettem a tésztát . Letakarva 20' pihentettem  közben a tölteléket  elkészítettem a sütőt pedig előmelegítettem 200 C fokra. A tésztát egyenként kerek formára nyújtottam kb. 30 cm átm. egyik lapot megkentem a lekvárral megszórtam a cukros fahéjas  dióval és a másik tésztalapot ráhelyeztem kicsit lenyomogattam. Éles késsel  felcikkeztem /férjuram javaslatára nem kicsikre vágtam/ nyolc cikkre vágtam és egyenként szorosan feltekertem Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam maradék tojással megkentem és 1-2 kanál cukros fahéjas dió keveréket félretettem ezzel  szórtam be a lekent kifliket. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem. Nagyon finom! (Tálalásnál porcukorral szórtam be.)

forrás:innen 
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon tetszik!

Éva írta...

Vicuska köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...