💟
Hozzávalók: 1,3 dkg élesztő, 1,8 dl víz, fél evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 25 dkg finomliszt, 1,5 kk.só, 1 teáskanál méz.Elkészítése: fél dl langyos vízbe tettem az élesztőt és a teljes kiőrlésű lisztet elkevertem hagytam felfutni. Kimért liszt közepébe mélyedést csináltam ebbe tettem a sót , mézet a felfutott élesztőt és bedagasztottam a maradék langyos vízzel. Letakarva 1 órát pihentettem. Ezután gyúrótáblán átgyúrtam a tésztát cipónak formáztam sütőpapírral bélelt tepsibe raktam és még 20' pihentettem. Sütőt előmelegítettem 200 C fokra A cipó tetejét késsel bevágtam enyhén sós vízzel átkentem és az előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem.( A sütőbe a tepsi alá egy másik edénybe vizet tettem.) Mikor kivettem a sütőből vízzel lespricceltem rácson hagytam hűlni.
Jó étvágyat !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése