2018. január 15., hétfő

Hagymakrémleves

Nagyon finom egyszerűen elkészíthető olcsó leves!

Hozzávalók: 2 nagyobb vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál olaj, só, őrölt bors, 2 db leveskocka, 1,5 dl tejföl, 1 evőkanál liszt,zeller zöldje és petrezselyem.
Elkészítése: Megpucoltam a kétféle hagymát majd feldaraboltam. Felmelegítettem az olajat amire tettem előbb a vöröshagymát majd a fokhagymát és kevés ideig dinszteltem. 1 Liter vizet felfőztem ebbe tettem a két db leveskockát/ nekem most erőleves / felfőztem és félretettem. A megdinsztelt hagymát megszórtam borssal és felöntöttem a leveskockával ízesített lével ekkor tettem bele egy kis darabka zeller zöldjét ami még nyáron eltett  /mélyhűtőből/ vettem elő. Főztem  kevés ideig majd tűzhelyről levettem turmixoltam ezután  visszatettem főni , a tejfölt liszttel elkevertem levesből kicsit merítettem hozzá amivel  elkevertem és ezzel sűrítettem be a levest 1 teáskanál apróra vágott  petrezselymet raktam hozzá és készre főztem! Tálalásnál  házilag készített levesgyöngyöt  szórtam bele! Nagyon finom , különösen hogy utólag jöttem rá hogy az egyik leveskocka csípős volt!
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Katalin írta...

Jól is esik így télvíz idején egy tányér melengető krémleves :-)
Nagyon finom lehet!

Éva írta...

Katalin köszi ez valóban így van , bár én bármikor megtudom enni a levest mert nagyon szeretem!