2018. január 4., csütörtök

Levesgyöngy házilag

 Krémlevesekhez  finom és igen egyszerű az elkészítése !

💟
Hozzávalók és elkészítése:  1 db tojás, 9 dkg liszt, csipet só, negyed mokkáskanál sütőpor és olaj a sütéshez. Tojást kissé felvertem  hozzákevertem a lisztet, sütőport és sót majd összegyúrtam. Kis golyókat formáztam a tésztából /jó tanács:  két ujjammal  formáztam  a golyókat hüvelyk és mutató/. Forró olajban kisütöttem ezután papírtörlőre szedtem ki. Mikor teljesen kihűlt befőttes üvegbe tettem és hűvös helyre pakoltam.
2- 2,5 dl az üveg !


Jó étvágyat!


13 megjegyzés:

Katalin írta...

De jó dolgokat készítesz, nem is gondoltam volna, hogy házilag is lehet ilyet csinálni :-) Egy finom meleg krémleveshez nagyon jól esik majd :-)

Tiffanylda írta...

Nahát! Ezt lehet házilag is? Leszoktam róla, mert többször vettem avas olaj ízűt... Viszont ehhez bőven kell türelem, főleg, ha sokat / sokszor használnám, de biztos megéri!

Éva írta...

Katalin újságban találtam gyorsan kipróbáltam hátha valaki örül neki.Venni én eddig még nem vettem de már nem is fogok ezután:)
Tiffanylda most készítettem először, elég babrás még elkészíted a golyókat de a sütés hamar megvan. Úgy volt írva a receptnél hogy 4 fő részére elég ez az adag de szerintem is .Azért is tettem én is hideg helyre mert biztos hogy nekünk férjuramat ismerve/ilyeneket nem nagyon eszi inkább a pirított kenyeret / több alkalomra kitart.

aranyos fodorka írta...

Az én "levesgolyóm" : valójában a galuskaszaggatón forró olajba szaggatott és kisütött galuska. Igaz, nem lesz olyan szép kerek, mint a tiéd - de ízre ugyanolyan. Eltenni hosszabb időre még nem próbáltam, de 2-3 napig garantáltan eláll.(Nem hűtőbe teszem, hanem egy kis tálban valahol elől hagyom)

Éva írta...

aranyos fodorka jó ötlet szaggatóval készíteni,én sem hűtőben tartom csak hűvös helyen.

Lívia írta...

Nagyon jól néz ki ez a levesbetét. Én sem ísmertem, de nagy meglepetésemre a heti Spár élelmiszerbolt újságjában benne volt. Teljesen úgy nézett ki mint az általad készített. Elég macerás lehet elkészíteni, majdnem ahhoz hasonlítom, mint amikor csipetkét készítek. Azért majd egyszer kipróbálom, mert amit elkészíthetek házilag, azt nem szoktam vásárolni.

Éva írta...

Lívia köszi. Azért annyi dolog nincs vele leülsz mellé csipegeted sodrod közben kicsit relaxálsz, sütésnél ezt a mennyiséget háromfelé vettem úgy sütöttem ki. Sok sikert!

E-wa írta...

Jó lett, kipróbàltuk. Nem bolti az íze, belül is tészta van, mint a csöröge fànknál. 😁 A gyerekek formàltàk a golyókat. Nàlunk egy csipettel több só kell bele. 5 fő esetén, 2 alkalomra dupla adagot kèszítettünk. Köszönjük!

Éva írta...

E-wa örülök hogy sikerült én boltit eddig még nem is kóstoltam így nincs viszonyítási alapom.(Az egyik unokám csak úgy magában nassolja.) Váljon egészségetekre!

Anikó írta...

Én is így készítem, és a mikor elkészült fokhagymasóval megszórom.

Éva írta...

Anikó biztos nagyon finom lehet a foghagymasóval jó ötlet.

Unknown írta...

Még házilag nem probaltam .de üzleti az finom,Backerbsent,

Éva írta...

Kedves ismeretlen összehasonlítási alapom nincs mert én eddig csak ezt kóstoltam amit házilag készítettem .Lányomnak és szomszédasszonyomnak adtam kóstolóst és ízlett nekik, ami nálam fő szempont hogy ez sokkal olcsóbb lehet mint a bolti:) Szerintem megér egy próbát, sok sikert és váljon egészségedre!