2018. április 17., kedd

Házi zabkeksz (kekszes tortaalaphoz)

Régi receptes újságjaim böngészése közben  fedeztem fel ezt a kekszet.Sokszor olvastam már olyan sütés nélküli torta receptjét aminek az alapjához ezt a zabkekszet lehet használni. Most tettem egy próbát mivel nincs szándékomban mostanában tortát készíteni ezért a recept módosításra került egészen pici őrölt fahéjjal ízesítettem:)
Hozzávalók: 10 dkg búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű liszt, 5 dkg zabpehely, csipet só,  1 evőkanál barna cukor, 1 tk. sütőpor, 1 db tojás, 10 dkg margarin. + csipet őrölt fahéj
🌼
Elkészítése:  Tálba tettem a kétféle lisztet hozzá a zabpehely, csipet só, sütőpor, cukor  összevegyítettem . Beletettem a tojást és a margarint  tésztának összegyúrtam  ezután fóliába  csomagolva hűtőbe tettem 30'. Ezután enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam 6-7 mm vastagra ,  6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam és sütőpapírral bélelt tepsibe raktam. Előmelegített sütőben 180 C fokon 12' -ig sült. Nagyon finom fahéjjal ízesítve is !
Ui: A  recept leírás megjegyzi hogy ez a mennyiség 2 db 20 cm átmérőjű torta alapjának elegendő mennyiség/összetörve/!
Jó étvágyat !

7 megjegyzés:

Timi írta...

De jó! Pont a múlt héten csináltam sajttortát és ahhoz pont kekszes alap kellett! Köszönöm a receptet!!!

Horváth Emerencia írta...

Köszönöm!

Éva írta...

Timi látod gondoltam hogy hasznát veszed:-) Váljon egészségetekre!
Horváth Emerencia váljon egészségetekre, szívesen!

Ani írta...

A zabpelyhet nem törted össze?

Éva írta...

Ani nem törtem össze, elég apró volt!

Vanilin írta...

Finom! :)

Éva írta...

Vanilin köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...