2018. április 13., péntek

Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár

Kis mennyiségből készítettem  amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)
Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése:  Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem  krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget  sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit  kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának  1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra  és egy nagyobb pohárral  kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe tettem a tojás másik felét reszelt sajtot/ keveset félretettem  szórásra/ összekevertem és egy teáskanálnyit tettem a tészta közepébe és a tészta másik felét ráhajtottam félhold alakú lett körbe kicsit lenyomkodtam. Forró olajba mindkét oldalát  pirosra sütöttem.( Mikor beletettem az olajba kicsit csökkentettem a hőt hogy egyenletesen átsüljön!) Kisült  derelyére reszelt sajtot szórtam és tejföllel tálaltam.  Finom !
Ui:Tölteléket készíthetjük gombával vagy hússal, mellé adhatunk akár fűszeres paradicsomszószt is!
Jó étvágyat !


2 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép guszták, kívülről és belülről is :-) Egy leves után komplett ebéd lehet....

Éva írta...

Katalin köszi, nálunk is leves után volt!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...