2018. április 27., péntek

Pudingos-fahéjas desszert /sütés nélkül

Ennek az édességnek az ötletadója Ottis mivel nála láttam.  Nagyon megtetszett és tettem egy próbát nálam kisebb méretben és más összetétellel  készült de nagyon  finomra sikerült!

Hozzávalók:  6 db babapiskóta , 3 dl tej, 1 cs vaníliapuding, 2 evőkanál cukor, kb. 1 dl  főtt kávé a piskóta mártogatásához,  kb. 2 dkg étcsoki, 3 evőkanál darált háztartási keksz, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 dl habtejszín, pár szem dió pirítva összetörve.
🌼
Elkészítése: Elkészítettem a pudingot  a szokásos módon 2 evőkanál cukorral. Mikor besűrűsödött levettem a tűzhelyről és kétfelé vettem, az egyik részébe beletördeltem a csokoládét addig kavartam még elolvadt ezután hagytam kihűlni . Tejszínt felvertem kemény habnak ezt szintén kétfelé vettem és a kétféle pudingba elosztottam és jól kikevertem.  Kisebb szögletes  üvegtálba pakoltam egymás mellé a  babapiskótát  előtte a lefőzött kávéba mártottam erre kentem a vaníliás krémet majd megszórtam a darált keksz és fahéj keverékével  és beborítottam a csokikrémmel. Hűtőbe pakoltam. Diót teflon edénybe megpirítottam  és darabolva  szórtam a csokikrémre!
Jó étvágyat !


2 megjegyzés:

Szera írta...

Ezt is kipróbálom! Köszönöm a receptet!🌷

Éva írta...

Szera váljon egészségetekre!