2018. április 23., hétfő

Pupusa /töltött tortilla/

Receptjét itt találtam kevesebb mennyiségből és más töltelékkel készítettem !
Hozzávalók 3 db-hoz:  15 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, fél teáskanál só, 25 ml étolaj, 60 ml víz,
töltelék:szemes kukorica, tejföl, pici só, reszelt sajt, kevés darabolt paprika.(Mennyiséget nem írok mindenki ízlésének megfelelően variálhatja!)
🌼
Elkészítése: Kimért lisztet a többi hozzávalóval összegyúrtam tésztának, kicsit hagytam pihenni addig összeállítottam a tölteléket.  Főtt  szemes kukoricához tettem a tejfölt, reszelt sajtot darabolt paprikát sóztam csipet őrölt borsot tettem hozzá és összekevertem. A tésztát három felé vettem  egyesével  a tésztát kerek formára nyújtottam aminek a közepébe 1 evőkanál tölteléket tettem majd összehajtottam a tésztát széleit kicsit összecsíptem. Mikor elkészültem mind a hárommal teflon edényt felforrósítottam/semmi zsiradék nem kell bele/ és  egyesével  sütöttem a  tésztának mindkét oldalát  3-4 '.  Mivel tortillát már többször is készítettem  gondoltam hogy a töltött forma változata  csakis finom lehet!  Igazam volt!
Jó étvágyat !

6 megjegyzés:

Bridge írta...

Köszi Éva az ötletet. :)

Éva írta...

Bridge szívesen váljon egészségetekre!

Katalin írta...

De sok mindent sütöttél főztél, mióta nem nézelődtem a blogokon :-) Egyik jobb, mint a másik :-)
Szép hétvégét Nektek, finom ebédekkel, sütikkel!

Éva írta...

Katalin köszi! Hasonló kellemes hétvégét jó kirándulást kívánok mert biztos hogy mentek valamerre:-))

Mamka írta...

Nyami! Még sosem készítettem,de fogok.:)

Éva írta...

Mamka ha van egy kis időd kényeztesd magad bármilyen töltelékkel nagyon finom!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...