2018. december 29., szombat

Hólabdatorta 🎂

Mai napon van "kisebbik" lányom születésnapja  a családi köszöntés karácsony ünnepén  volt!
   Juditka tortáját mikor pár héttel ezelőtt megláttam eldöntöttem hogy most  ezt készítem el:)

Hozzávalók:piskótához: 4 db tojás, 4 evőkanál cukor, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál kakaópor.krémhez:  3 dl tej, 1 cs. vaníliapuding, 3 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliacukor, 5 dkg kókuszreszelék, 20 dkg Ráma vajas íz, tetejére: 8 dkg étcsokoládé tortabevonó 1 evőkanál olaj, kókuszreszelék a torta oldalára.
😊
Elkészítése:  Előmelegítettem a sütőt 180 C fokra. Tojásokat a cukorral  fehéredésig habosítottam a lisztet a kakaóporral  összeforgattam és apránként szórtam a tojásos masszához ezt már fakanállal kevertem össze. Forma aljába/ 18 cm átm./ sütőpapírt tettem  ebbe öntöttem bele a masszát sütőbe téve 25' sütöttem. Mikor a formából kivettem a piskótát az aljáról lehúztam a papírt és hagytam kihűlni./Általában a piskótát előző nap sütöm meg és csak másnap töltöm/
Tejet a pudinggal összefőztem mikor lehúztam a tűzhelyről akkor kevertem bele a kétféle cukrot és a kókuszreszeléket ezután  hagytam hűlni. A vajat kihabosítottam végül összekevertem a pudinggal . Ketté vágtam a piskótát megtöltöttem a krémmel  majd körbe kentem a tortát  is és beszórtam kókuszreszelékkel. Gőz fölött megolvasztott csokoládéval vontam be a torta tetejét és még mielőtt teljesen megdermedt volna  díszt tettem a közepébe.

4 megjegyzés:

Ani írta...

Nagyon szép lett. Boldog újévet kívánok!

aranyos fodorka írta...

Nem tűnik túl nehéznek...És mégiscsak torta...
Nektek boldog új évet, az olvasóknak további jó, praktikus recepteket kívánok !

teller-cake írta...

Isten éltesse az ünnepeltet! Ennek az én nővérem is örülne. :-)

Éva írta...

Ani köszönjük!
aranyos fodorka nagyon szépen köszönjük!
teller-cake köszönjük!