2019. január 5., szombat

Pudingos meggyes sütemény

Szeretem az ilyen egyszerűen elkészíthető  nem túl bonyolult és még meggy is van benne süteményt amit  Gabriella oldalán találtam😊 (Kevés módosítással készítettem azt írom le.)

Hozzávalók:tészta:  30 dkg liszt, 12,5 dkg puha vaj/margarin, fél cs. sütőpor, 1 db tojás, 3 evőkanál cukor, 3 evőkanál tejföl, csipet só,1 cs vaníliás cukor,  töltelék: 1 üveg / 630 g/magozott meggybefőtt, 1 cs vaníliapuding/nálam most karamellás volt, 3 dl meggylé,
🌸

Elkészítése:  Lisztet a sütőporral összevegyítettem majd a vajjal elmorzsoltam ezután tettem hozzá a többi alapanyagokat amivel jól összegyúrtam. A tésztát kétfelé vettem egyenként kinyújtottam kb. 20x30 cm nagyságúra  első lapot sütőpapírral bélelt tepsibe tettem és elkészítettem a tölteléket. Szűrőkanálba öntöttem a befőttet,  kimért meggylébe elkevertem a pudingot feltettem  a tűzhelyre alacsony hőfokon besűrítettem  tűzhelyről levettem és belekevertem a  leszűrt meggyet is. Ezt  kanalaztam a tésztára  majd a másik kinyújtott tésztalappal betakartam. Villával megszurkáltam és  felvert tojással lekentem. Előmelegített sütőben 180 C fokon 25' sütöttem. Mikor kihűlt akkor szeleteltem és porcukorral szórtam meg😋

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Nem lesz túl "löttyedt" (=puha, átázott) az a tészta, amire a pudingos meggyet teszed ?

Éva írta...

aranyos fodorka nekem is volt ez eszembe, de egyáltalán nem szépen megsült és nagyon finom!