2019. június 28., péntek

Cherry torta🍒

Elsőszülött lánykámnak  készítettem szülinapjára 🌹

Hozzávalók3 tojásos piskóta/ 2 evőkanál lisztet  kakaóporral helyettesítettem/ , 35 dkg meggy, 3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaníliacukor, kevés rumaroma, 1 evőkanál étkezési keményítő,  csokiforgács, 2 dl tejszín.(Cherry kocka  receptje itt  található /most új köntösben)
🍒
Elkészítése: Elkészítettem a piskótát / ezt általában előző nap sütöm meg/ másnap ketté vágtam. Meggyet is előző nap készítettem el hogy jól lehűljön. Kimagoztam feltettem annyi vízzel főni ami éppen ellepte hozzátettem a kétféle cukrot  kevés rumaromát  ezekkel kevés ideig főztem  az étkezési keményítőt kb. fél dl vízben elkevertem és a meggyhez öntöttem ezzel besűrítettem. Levettem a tűzhelyről és hagytam hűlni.  Amikor állítottam össze a tortát akkor vertem fel kemény habnak a tejszínt. Az alsó piskótára kentem a tejszín felét erre raktam  a zselés meggy felét majd  rátettem a másik piskóta lapot . Megkentem  a felső piskóta tetejét a  megmaradt zselés meggyel és végül  rákentem a tejszínhabot is amire csokiforgácsokat szórtam és hűtőbe tettem!
💓

5 megjegyzés:

Kincse írta...

Ez a torta volt a legnagyobb kedvencem, én is szoktam készíteni, a családnak is ízlik. Bár 1 éve már nem ehetek gabona féléket, ezért erről is le kell mondanom, mert a tetejében tojást és tejterméket sem.

Kincse írta...

Isten éltesse a lánykádat szülinapján! :)

Éva írta...

Kincse örülök hogy ismered, én régebben mint "cherry kocka" készítettem most gondoltam egy merészet és elkészítettem tortának. Köszönöm szépen hétvégén átadom üdvözletedet!

Katalin írta...

Isten éltesse a lányodat! Nagyon fincsi tortát kapott :-)

Éva írta...

Katalin köszönjük szépen!