2011. május 13., péntek

Töltött karalábé

Hozzávalók: 3-4 db karalábé, 40 dkg. darált sertéshús, 5 dkg. rizs, kevés olaj , egy kávéskanál reszelt vöröshagyma, 1 nyers tojás, 1 dl tejföl, egy evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors,  kevés cukor.
Elkészítése: A nyers karalábékat megtisztítom és kettévágom majd  kivájom, és megtöltöm a húsból, félpuhára párolt rizsből, tojásból összeállított, sóval, törött borssal ízesített töltelékkel. Mély tűzálló tálba felolvasztom a zsiradékot, belerakom a kivájt karalábéforgácsot, sóval, cukorral ízesítem és a megtöltött karalábékat ráültetem , egy kevés vízzel, fedő alatt, puhára párolom. Végül a tejfölben elhabart liszttel besűrítem, meghintem az összevagdalt petrezselyemmel , és néhány perces forralás után tálalható.
/gombócokat is csinálhatunk a töltelékből/
                                                                          


1 megjegyzés:

Ottis írta...

Nagyon szeretem!d

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...