2019. augusztus 22., csütörtök

Paulette "Ízőrzők" Milota


Hozzávalók:/fél adaghoz/ tészta:12,5 dkg liszt, 7,5 dkg sertészsír, 1 teáskanál sütőpor, 5 dkg porcukor, 1 tojássárgája, 1 teáskanál vaníliacukor, kevés tej, hab: 1 tojásfehérje, 5 evőkanál  cukor, 10  dkg darált dió.(Ebből a mennyiségből 24 db lett)
*
Elkészítése: Tésztához a lisztet és a zsírt összemorzsoltam majd a többi hozzávalóval (2-3 evőkanál tej szükséges csak)tésztának összegyúrtam. Kinyújtottam  3-4 mm vastagra a tésztát és 4,5 cm átm. pogácsa szaggatóval kiszaggattam. Zsírral kikent liszttel beszórt tepsibe pakoltam. A habhoz a tojásfehérjét a cukorral felvertem és óvatosan hozzákevertem a darált diót ebből a masszából teáskanálnyit tettem  a kiszaggatott tészta  közepére. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sütöttem.  Vaníliás porcukorral szórtam be 😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Fél adagból is sok lett! A disznózsírral készült sütiket nagyon szeretem.

Éva írta...

Vicuska ez az adag nekünk kettőnknek 3 napig elég volt.Nagyon finom porhanyós a tésztája, köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...