2019. október 15., kedd

Meggypudingos párna/ leveles tésztával

Szeretem  és gyakran lapul mélyhűtőnkben felhasználásra váró  fagyasztott leveles tészta.😊Gyorsan elkészíthető  és bármilyen formában és töltelékkel igen finom  édességet vagy egyéb sós süteményt lehet varázsolni belőle:)
Hozzávalók:25 dkg leveles tészta , töltelék: 1,5 dl víz, 4 evőkanál meggylekvár, 2 evőkanál vanília pudingpor, 1 db tojás a  tészta kenéséhez.
🍒
Elkészítése: Először a tölteléket készítettem el: kimért vízbe tettem a lekvárt és a pudingport összekevertem majd tűzhelyre tettem ahol sűrűsödésig főztem közben kevertem majd hagytam teljesen kihűlni. Szoba hőmérsékletű tésztát kinyújtottam kicsit majd téglalapra feldaraboltam és a tészta egyik  felét késsel bevagdaltam a másik felére kanalaztam a már kihűlt töltelékből . Tészta szélét körben felvert tojással vékonyan megkentem majd a bevagdalt felét a töltelékre ráhajtottam körben kicsit lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam  tojással lekentem és előmelegített sütőben 200 C fokon 25' sütöttem. Kevés porcukrot szórtam a tetejére😋
Jó étvágyat kívánok !

5 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon szépek, bármelyik pékárus pultban jól mutatnának! :-)

Tiffanylda írta...

Ez is de jó! Egyszerű és nagyszerű!:) Unokáknak gyorsan össze lehet dobni, ha meglepnek! Köszi!!!

Éva írta...

teller-cake köszi:)
Tiffanylda váljon egészségetekre !

aranyos fodorka írta...

Nekem is van mindig a hűtőmben egy adag ilyen kész leveles tészta. Szeretem, gyorsan és egyszerűen lehet belőle akár sós, akár édes sütit varázsolni.

Éva írta...

aranyos fodorka nálam is a gyors megoldásokra van tartalékolva:-))