2019. október 17., csütörtök

Püspökkenyér "Ízőrzők" Németkér


1 őzgerinc formához a  hozzávalók: 3 db tojás, 12,5 dkg cukor/fele nádcukor volt, 12,5 dkg liszt,  5 dkg mazsola, fél citrom reszelt héja, 7,5 dkg apróra vágott dió, 1 cs. vaníliás cukor.
🍁
Elkészítése:Tojásokat a  kétféle cukorral  habosra felvertem hozzátettem az előzőleg beáztatott és lecsepegtetett mazsolát, citrom reszelt héját és lisztet  jól kikevertem. Ezután kevertem hozzá az apróra vágott diót. Őzgerinc formát sütőpapírral béleltem ebbe öntöttem bele a masszát amit előmelegített sütőben 180 C fokon 25 ' sütöttem.  A formából tálcára  borítottam és  megszórtam porcukorral majd szeleteltem 😋
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Okki írta...

Én ugyan a mazsolát nem szeretem, de ha azt leszámítom, finom lehet ez az egyszerű püspökkenyér. :)

Éva írta...

Okki akkor tegyél bele helyette esetleg apróra vagdalt birsalma sajtot, köszi.