2020. március 29., vasárnap

Mákos linzer szamóca lekvárral

Hozzávalók: tészta:15 dkg finomliszt, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin, fél tojássárgája, 2 evőkanál darált mák, lekvár.(Kis adag amiből :12 db összeragasztott sütemény lett!)
🌺
Elkészítése:A tészta hozzávalóit összegyúrtam  majd fél órára hűtőbe tettem pihenni. Letelt idő után enyhén lisztes gyúrótáblán vékonyra nyújtottam és kiszaggattam tészta darabok felét középen kisebb formával kiszúrtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam amit előmelegített sütőben 180 C fokon 12' sütöttem. Mikor a tészta kihűlt  párosával  lekvárral összeragasztottam😋
Jó étvágyat!


5 megjegyzés:

Kincse írta...

Nekem ez elég különleges, mákos linzer. Milyen hódító élelem ez a mák. :)

Éva írta...

Kincse mondhattam volna azt is hogy kevés darált mák megmentése volt a célom de azért a kész sütemény is jól jött:)

Ani írta...

Nagyon kis guszták.

Éva írta...

Ani köszi.

teller-cake írta...

Óh, az egyik örök kedvenc! <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...