2020. június 8., hétfő

Túrós- lekváros párna leveles tésztával

Nem vagyok  reklámozója   ennek a tésztának  de amikor pld fél csomag túró várakozik felhasználásra a hűtőben és éppen van itthon még fél csomag leveles tészta is  akkor  gyorsan elkészíthetem ezt a finomságot  egy zöldségleves  mellé😊Ezért szeretem ezt a tésztát

Hozzávalók 6 darabhoz: 25 dkg leveles tészta, töltelék: 12,5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál cukor, 1 tk vaníliacukor, kevés áztatott mazsola, 1 evőkanál tejföl, 2-3 evőkanál sárgabaracklekvár. 1 tojás a tészta kenéséhez.
🌺
Elkészítése:  Fagyott állapotából kiengedett tésztát  nyújtottam feldaraboltam/ 9x13 cm/ felső részén késsel bevágásokat csináltam. A töltelék hozzávalóit összekevertem,  tészta alsó részére   tettem a túrós töltelékből majd egy teáskanál  lekvárt tettem a tetejére a tészta széleit körbe kentem felvert tojással ezután  a felső részt ráhajtottam a töltelékes részre. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam az elkészített darabokat és a tetejét is lekentem tojással. Előmelegített sütőben 200 C fokon 20' sütöttem, mikor kihűlt akkor megszórtam porcukorral😋
Jó étvágyat kívánok !


8 megjegyzés:

Katalin írta...

Jó is ez a tészta, lehet belőle finomakat sütni 😁

Ani írta...

Igen, nagyon jó, hogy készen lehet kapni leveles tésztát. Finomat sütöttél vele.

Éva írta...

Katalin ezért is szeretem mert annyiféle módon lehet variálni a töltelékét formáját:)
Ani praktikus megoldás, köszi.

Gerdi írta...

A leveles tészta nálunk is folyamatos lakója a fagyasztónak, persze nem sokáig. Szép kis párnákat készítettél belőle!

Éva írta...

Gerdi általában nálam is van kivéve mikor kifogy a boltban is, köszi:)

undercover írta...

Kedves Éva, te nem dobsz ki ételt, ugye? Tanítanod kellene a módszereidet és a sok hasznos receptedet egy gazdasszonyképzőben!

teller-cake írta...

Szerintem remek találmány a készen kapható leveles tészta, én is szívesen használom. párszor készítettem magam is, iszonyú melós... és az eredmény nagyon hasonló.

Éva írta...

undercover amit felhasználhatok bármilyen formában azt semmiképpen nem pocsékolom el, köszönöm kedves szavaid!
teller-cake hasznosnak tartom mert gyors és finom különböző formában ízekkel lehet variálni. Sok házilag készített változatot kipróbáltam én is volt ami hasonló volt/több melóval de volt amiben csalódtam:)