2020. november 10., kedd

Leopárd kalács blogjátékra!🌻

 Katalin blogszülinapján  hirdetett játékot melyre  örömmel jelentkeztem  mivel ezt a kalácsot már sokszor tervbe vettem elkészíteni de valahogy mégis elmaradt! A receptet  itt találtam !(A tésztájába nem kell tojás csak a kenéshez!)

Hozzávalók: 1 cs. vaníliás cukor,  2,5 dl langyos tej, 6 dkg vaj/margarin + 2 ek., 1 csipet só,6 ek. cukor, 2 dkg friss élesztő, 50 dkg finomliszt,  1 tk. őrölt fahéj, 2 tk. kakaópor, tészta kenéséhez 1 felvert tojás.

🌻

Elkészítése:  Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt  teáskanál lisztet elkevertem benne és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a cukrot, sót, felfutott élesztőt és a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát közben az olvasztott margarint is belegyúrtam. Letakarva fél órát pihentettem majd három felé vettem a tésztát egy nagyobb részre és két kisebbre. A két kisebb tálkába  tettem 1-1 evőkanál olvasztott margarint , az egyikbe őrölt fahéjat a másikba kakaóport kevertem  pici tejjel és elkevertem mindkettőt . Az egyik  kisebb tésztához  gyúrtam  a fahéjas keveréket a másikhoz a kakaósat. Jól összegyúrtam és letakarva hagytam kelni ismét 1/2 órát. Ezután mind a három tésztát egyenként 9 felé vettem. A fahéjas tészta darabkákból rudat sodortam, a kakaósból egyenként nyújtottam téglalap formára  és beletettem a  fahéjas rudat  betekertem és félre tettem. Mikor elkészültem  ezekkel akkor nyújtottam a világos tésztákat egyenként és helyeztem bele a már  összetekert    rudakat. Mikor elkészültem  az egésszel, sütőpapírral bélelt hosszúkás keskeny tepsibe  pakoltam  három rudat  egymás mellé majd  egymásra. Letakarva  ismét pihent fél órát. Felvert tojással lekentem és előmelegített sütőben 180 C fokon 40' sütöttem.😋

 Köszönöm a játék lehetőségét !

Jó étvágyat kívánok!

 

 

 

 

 

9 megjegyzés:

Okki írta...

Szép lett a te kalácsod is, nagyon ügyes vagy! :)
Milyen rég készülök én is megsütni ezt a kalácsot, tetszik a mintázata.

Éva írta...

Okki köszi, nálam is sokat várakozott mire rászántam magamat!

Katalin írta...

Kedves Éva köszönöm hogy ilyen gyors voltál! Szép kalácsot sütöttél, örülök, hogy jössz játszani 😀.

aranyos fodorka írta...

Tényleg szép a kalács és azt gondolom, nem is "kunsztos" - se az elkészítés, sem a belevaló anyagok tekintetében.

Tiffanylda írta...

Nagyon izgalmas ez a mintázat és milyen finom lehet! Gondolom, kicsit időigényes, de megéri! Bárki mehet ebbe a játékba? Mindjárt utána nézek!

Éva írta...

Katalin én köszönöm a játék lehetőségét, remélem a jelentkezésemet megkaptad?
aranyos fodorka köszönöm!
Tiffanylda kicsit babrás de megéri mert finom.Szerintem jelentkezésednek biztos örül majd Kati!

aranyos fodorka írta...

A levelemet is megkaptad ?

Ani írta...

Nahát, milyen gyors voltál! És milyen szép lett!

Éva írta...

aranyos fodorka köszi javítottam.
Ani igyekeztem kíváncsi voltam a végeredményre, köszi:)