2020. november 7., szombat

Mazsolás fonott kalács

 Nem vagyok ügyes kalács fonásban így túl sok variációm nincs is, hármas és kettes fonás/tekerés az eddigi választási lehetőségem😌 Mikor kitaláltam hogy készítek egy mazsolás kalácsot gondoltam keresek egy egyszerűen elkészíthető fonási technikát amit itt  szerencsémre megtaláltam:)

Hozzávalók: 25 dkg finomliszt, 1,5 dkg friss élesztő, 2 evőkanál cukor, 1,5 dl tej, csipet só,   citrom reszelt héja, 2 evőkanál olaj, 1 db tojás/csak a felét tettem a tésztába másik felével kentem/, 2 evőkanál  mazsola.

🍂

Elkészítése:Kevés langyos tejbe morzsoltam az élesztőt  cukrot és kevés lisztet kevertem hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a cukrot, citrom reszelt héját,  tojást,  csipet sót, olajat és a már felfutott élesztőt ,valamint a beáztatott lecsöpögtetett mazsolát és  a maradék tejjel bedagasztottam a tésztát amit letakarva  duplájára kelesztettem. Enyhén lisztes gyúrótáblára borítottam a tésztát 6 felé vettem egyenként rudakat  formáltam a tésztából és a már belinkelt  oldalon látott technikát követve  összeállítottam.   Sütőpapírral bélelt tortaformába tettem  letakarva 20' pihentettem  majd  tojással lekentem és előmelegített sütőbe pakoltam ahol 180 C fokon 30' sütöttem😋

Jó étvágyat !

8 megjegyzés:

Verus írta...

Nagyon csinos lett a kalácsod és biztos nagyon finom is!❤

Katalin írta...

Finom lehetett, és nagyon ügyesen megformáltad! Nagyon mutatós lett 😊

Éva írta...

Verus köszi finom volt.
Katalin köszi finom volt! Elsőre aránylag elégedett vagyok a formával talán legközelebb még jobb lesz!

Gerdi írta...

Ezt jól megfontad, szép kalács lett! :-)

Tiffanylda írta...

Jópofa ez a fonás technika, szép lett, igenis ügyes vagy! A kalács pedig biztos finom!:)

Éva írta...

Gerdi köszi.
Tiffanylda köszi, finom volt!

Okki írta...

Milyen egyszerű és nagyszerű ez a fonás. :) A hétvégére kakaós kalácsot terveztem, és nem tudtam, hogy milyen formája legyen, de most már biztos én is így fonom meg. Köszi az ötletet! :)
A kalácsod meg szép lett! :)

Éva írta...

Okki köszi, sok sikert !