2020. november 26., csütörtök

Linzer

 Kezdhetném most is  azzal hogy sokféle fajta linzert készítettem már ez igaz is! Mégis ha találok egy olyat ami megtetszik akár az összetétele akár a formája azzal biztos teszek egy próbát mert ez a sütemény olyan szeretni-való 😊 Gerdi linzere csábított el  most egy próbasütésre, fél adagból és egészen kicsi változtatással elkészítettem ezt írom le :)


Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 5 dkg sertészsír, 1 tk. sütőpor, 1 tk vaníliacukor,  fél narancs reszelt héja, 1 db tojás.


Elkészítése: Hozzávalókat tálba pakoltam majd összemorzsoltam végül sima tésztának összegyúrtam. Vékonyra kinyújtottam  és  5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam majd előmelegített sütőben 180 C fokon 10' sült . Mikor már teljesen kihűlt akkor töltöttem meg lekvárral és szórtam be porcukorral😋

Jó étvágyat kívánok!

📌Ezt a mennyiséget gyúrtam be amit leírtam de most csak a felét sütöttem ki/ amiből 12 db lett/, másik felét mélyhűtőbe pakoltam később majd megsütöm !

4 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon guszták lettek! És milyen jó lesz később is, amikor csak előveszed a mélyhűtőből és már mehet is a sűtőbe ez a finomság 😁.

Éva írta...

Katalin köszönöm és nagyon finom! Valóban következő alkalommal már csak szaggatni és sütni kell:)

Gerdi írta...

De örülök, hogy megsütötted! :-) Az soha nem jutott eszembe, hogy egy részét fagyasztóba pakoljam- pedig de jó ötlet- ez is!

Éva írta...

Gerdi köszönöm a receptet nagyon finom volt. Általában ha soknak találom a mennyiséget/bár így is csak felét gyúrtam be/ inkább elteszem és pár nap múlva kisütöm!