2021. június 23., szerda

Mikrós kakaós piskóta

Bár az utóbbi napokban  kelt tésztára áhítoztam, de most  inkább ezt az édességet készítettem 😊 


Hozzávalók:(talált recepten kicsit változtattam ) 15 dkg teljes kiőrlésű liszt, 2 dkg kakaópor, 10 g sütőpor, 1 csipet só, 1 db tojás, 1,5 dl tej, 1,5 dl víz, 1 mk. rumaroma,2 evőkanál porcukor, fél mk. őrölt fahéj.


 Elkészítése: Száraz hozzávalókat egy tálba összekevertem,  a folyékony hozzávalókat külön edénybe kevertem  el és   a száraz keveréket beleöntöttem a folyékonyba  végül simára kevertem. Ezt a keveréket 25'-ig pihentettem. Ezután szilikonos formába öntöttem és mikróba tettem ahol 500 W-on 15' alatt elkészült. Formából kiborítottam és mikor kihűlt akkor szeleteltem😋

Jó étvágyat kívánok!

forrás: innen

11 megjegyzés:

Katalin írta...

De szép lett, a belseje is és a formája is. A finom lekvárral nagyon jó lehetett! Mikróban nem sütöttem még, de nagyon jó ötlet, nem kellett a sütőt bekapcsolnod 😊.

Fáni írta...

Ebben a melegben ez a legjobb recept :)

Éva írta...

Katalin köszi, ritkán sütök mikróban de ez most ebben az időben ideális megoldás egy kis édességre!
Fáni köszi!

aranyos fodorka írta...

Hogy vagy képes begyújtani a sütőt ??? Én már napok óta csak a fagyasztóból kivett és a mikróban felolvasztott ételeket eszem, abból is keveset...Nagyon nem bírom azt a hőséget...

Ani írta...

Nagyon jó ötlet és milyen egyszerű elkészíteni! Ebben a melegben kincset érnek az ilyen receptek.

Éva írta...

aranyos fodorka nem sütőben sütöttem mikróban!Most sütőben én sem sütök pedig van pár olyan recept amit szívesen elkészítenék de kicsit várok vele:)
Ani ritkán sütök mikróban de ez az idő most erre kényszerített:)

aranyos fodorka írta...

:-) Lám a meleg már elvette az eszemet... Figyelmetlenül olvastam a leírást, tényleg azt hittem, sütőben sült a szép kis tortád....

Zsófi írta...

Szép magas és kívánatos :) A kisfiam szokott lelkesen készíteni hasonlót, amikor nagyon megkívánunk egy S.O.S. sütit és nincs energiánk másra. Olyankor egy mikrós süti is a mennyország, de azért utólag mindig beismerem, hogy nem az igazi az íze, az állaga... Megkérdezhetem, hogy mit (és miért) változtattál a recepten?

Éva írta...

Zsófi köszi. Nekem is csak ilyenkor jut eszembe mikor hőség van, csupán annyit változtattam hogy nem édesítővel csináltam és én fahéjat is tettem bele.

Zsófi írta...

Köszi, megcsináljuk! :)

Éva írta...

Zsófi sok sikert váljon egészségetekre!