Jó pár évvel ezelőtt készítettem ehhez hasonlót, most szolidabb változata lett elkészítve😉
Hozzávalók: tészta: 25 dkg liszt ( 15 dkg finom+ 5 dkg rétes +5 dkg teljes kiőrlésű),1 dkg friss élesztő, 1 tojássárgája, 3 dkg olvasztott margarin, 3 evőkanál tejföl, csipet só, kevés tej, töltelék: 3-4 evőkanál tejföl, csipet oregano és őrölt bors, 1 gerezd foghagyma , 10-15 dkg reszelt sajt /ebből kevés a csigák tetejére.
🌷
Elkészítése: Kevés cukros langyos tejbe morzsoltam az élesztőt lisztet szórtam hozzá és hagytam felfutni. Kimért liszthez tettem a már felfutott élesztőt és a többi hozzávalókat és bedagasztottam a tésztát amit letakarva hagytam duplájára kelni. Töltelékhez a fokhagymát megtisztítás után lereszeltem és összekevertem a tejföllel és a fűszerekkel . Megkelt tésztát enyhén lisztes gyúrótáblán kinyújtottam megkentem a fokhagymás tejföllel és rászórtam a reszelt sajtot egyenletesen majd a tésztát feltekertem mint a bejglit és feldaraboltam 2 cm vastagra amiket sütőpapírral bélelt tepsibe pakoltam. A tészták tetejét megszórtam reszelt sajttal addig pihentek még előmelegítettem a sütőt 180 C fokra majd betettem a sütőbe a tepsit és 25'-g sült. 😋 (Ebből a menyiségből 12 db lett ) 1-1 darab vacsorára teával finom volt, jutott kóstoló szomszédba is a többit mélyhűtőbe raktam későbbre !
Jó étvágyat kívánok!
7 megjegyzés:
Nagyon guszták, szívesen megkóstolnám én is vacsorára 😊.
Ehhez hasonlót én is szoktam csinálni, nagyon szeretjük, kipróbálom ezt a változatot is. Köszönöm
Katalin köszi, szívesen megkínáltalak volna még a frissből de nem szóltál időben :-))
Fáni örülök hogy ismered, régebben tettem bele sonkát is de most ezzel is finom volt!
Mostanában túlsúlyban sós péksütemények készülnek nálunk. Adtál egy ötletet a hétvégére. :)
Okki sok sikert váljon egészségetekre!
Jól néz ki, ezt a receptet én nem ismertem, s mivel mostanában inkább édes keksz-félét sütöttem, ideje lenne egy ilyen kipróbálásának is.
aranyos fodorka megér egy próbát, sok sikert és váljon egészségedre!
Megjegyzés küldése