Hasznos felhasználás jegyében készítettem ezt az édességet. Megmaradt kis darab kalács még régebben láttam ezt a kalácsfánk receptet gondoltam itt az ideje hogy kipróbáljam.( A műsorban elhangzott hogy régen nem készítettek ennyiféle süteményt mint manapság ezért akár porcukorral vagy lekvárral is gyakran készítették a gyerekek örömére!)
Hozzávalók: szikkadt kalács, kicsit sűrűbb palacsinta tészta amibe teáskanálnyi olajat kevertem, sütéshez kevés olaj.
🌼
Elkészítése: Feldaraboltam a kalácsot, összekevertem a palacsinta tésztát és megmártottam benne a kalács szeleteket. Kevés olajat forrósítottam amibe a kalács mindkét oldalát készre sütöttem. Papírtörlőre szedtem és még forró volt mikor fahéjas porcukorral megszórtam. Nagyon finom lett!
Jó étvágyat kívánok !
9 megjegyzés:
Hasonlót én is csináltam már megmaradt szikkadt kalácsból.
Jól néz ki a tied, finomak lehettek!
Nálunk reggeli volt 😊.
Katalin köszi, nálunk karfiolleves után gondoltam de ez is mint az utóbbi időben sajnos csak rám vár . A levesből eszik keveset a férjem de a második már nem megy pedig ez is jó puha volt.
Micsoda ötlet ! Megjegyzem, habár egyre ritkábban sütök magamnak kalácsot...
aranyos fodorka örülök hogy tetszik. Most ezt a kalácsot én sem sütöttem egy kicsit vettem de még az is rám maradt. Sokszor már azt számolom hogy mi az olcsóbb ha veszem/ bár az sem kevés/ vagy számolom a hozzávalókat ami összességében szintén nem olcsó kategóriába tartozik:)
Nahát Éva, mindig tudsz újat mutatni! :-)
teller-cake köszönöm.
Nagyon finom lehetett így kisütve a kalács, köszönöm az ötletet.
Nagyon ötletes.
Gizi köszi valóban finom volt és örülök hogy jónak tartod.
Ani köszi.
Megjegyzés küldése