2023. július 7., péntek

Almás "egykezes" piték

Egyszerű  kis adag süteményt szerettem volna sütni  amihez   gondoltam felhasználom az  1 db nagyobb almát is ezért nézelődtem és   rátaláltam erre a receptre.   Először valójában az elnevezése volt számomra érdekes de ahogy elolvastam  rájöttem hogy finom lehet és fél adagból elkészítettem azt írom le


Hozzávalók: tészta:12,5 dkg margarin, 20 dkg liszt, 10 dkg cukor,  csipet só, 1 teáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál vanília kivonat, 1 db tojás, töltelék: 1 db alma, 1 evőkanál cukor,  1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál étkezési keményítő, 

🌼

Elkészítése: Tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrtam amit fél órára hűtőbe tettem. Közben  a tölteléket összeállítottam: almát megpucoltam és apró kockákra vágtam cukorral- fahéjjal-étkezési keményítővel  összekevertem.  A tésztát  vékonyra kinyújtottam kerek szaggatóval kiszaggattam  és minden második  tészta közepébe tettem egy kiskanál  tölteléket amit  egy másik  lappal betakartam majd  körbe villával lenyomtam. Sütőpapírral bélelt tepsibe raktam ahol a tészták tetejét megszurkáltam  pár helyen. Előmelegített sütőben 180 C fokon 20' sült. Porcukorral szórtam le😋

📌Ebből a mennyiségből amit készítettem 15 db lett!( Az elnevezése a süteménynek és hogy hol kedvelik  a fenti linket található. Lehet  lekvárral is tölteni !)

                                                                Jó étvágyat kívánok !

8 megjegyzés:

aranyos fodorka írta...

Számomra nem derült ki a másik cikkből se, hogy miért "egykezes"...
De nekem pl. az ott ajánlott, hússal töltött megoldás is tetszik.

Éva írta...

aranyos fodorka szerintem azért mert egyenként/darabonként kézbe vehető gondolom én de lehet hogy nem. Nagyon finom porhanyós tésztája van a hússal készített is finom lehet.

Ircsi írta...

Üdvözöllek Évike!
Régóta olvasgatom a posztjaidat, el is mentettem, készítettem néhányat, de még soha nem írtam Neked. Ezért elnézést kérek! Most viszont a fenti receptet olvasva, úgy gondoltam, hogy megosztok Veled egy hasonló receptet - egy osztrák blogon akadtam rá - , amelyikhez még ennél is kevesebb dolog kell, gyorsan összeállítható, nem kell pihentetni, a formázás, töltés ugyan az. A hozzávalók mindössze 125 gr margarin, 200 gr liszt, 100 gr tejföl, pici só. Nagyon finom, könnyű a tésztája, és nagyon mutatós is.

https://www.kochrezepte.at/gefuellte-sauerrahm-taschen-rezept-8114

Jó egészséget, és további finom főzöcskézést, sütögetést kívánok!

Éva írta...

Kedves Ircsi nagyon szépen köszönöm kedvességedet és örülök hogy megosztottad ezt a receptet egyszer kipróbálom majd. További szép hétvégét kívánok sok szeretettel!

Katalin írta...

Nagyon jó neve van, számomra sem világos hogy miért ez a neve, de nagyon finom lehetett 😊. És nem is olyan kevés lett belőle!

Éva írta...

Katalin a neve annyira nem is fontos de nagyon finom lett. Ebből a mennyiségből még a gyerekeknek is eltettem kis kóstolót😊

Gerdi írta...

Az étel neve egyből felkeltheti az érdeklődést, az biztos. Érdekes, valaki valamikor így nevezte el és rajta maradt. A sütemény pedig igen finom lehet, nekem is van néhány almám, ami felhasználásra vár- akár egykezes is készülhet belőle. :-)

Éva írta...

Gerdi érdemes megsütni mert nagyon finom a tésztája az almával is és gondolom a lekváros is jó lehet. Sok sikert váljon egészségetekre!