2010. október 24., vasárnap

Mézes -grízes

                                                                                 


Hozzávalók a tésztához:50 dkg. liszt, 15 dkg. cukor, 6-7 dkg. zsír, 4-5 evőkanál méz, 1 tojás késkegynyi szódabikarbóna, sz.sz. tej.
 Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk tejjel, annyi tejet tegyünk bele csak hogy összeálljon a tészta, 4 részre vesszük a mennyiséget és a tepsi tetején megsütjük egyenként a lapokat.A mézet kicsit meglangyosítva kell a tésztába tenni.   Előmelegített  sütőbe  kb. 180 fokon . 10-perc alatt megsül egy lap.
Hozzávalók a krémhez : 6-7 evőkanál gríz,  1 l.tej, 25 dkg. margarin, 25 dkg. porcukor,+ baracklekvár.
Elkészítés: A grízt a tejjel összefőzzük majd lehűtjük, a margarint a porcukorral kikeverjük és a kihűlt tejbegrízhez adjuk.
Összeállítjuk a süteményt,  az első lapra rákenjük a krém felét, a második lapra a baracklekvárt, majd a következőre  megint krémet és az utolsó lapra csokimáz kerül.
/Amiről a képet készítettem az a leírt  mennyiség feléből készült/
                                                                  
                                                                    

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...