2010. október 18., hétfő

Gyógynövények a családban

                                                                      

  A gyógynövények hatásában nagyon hiszek, és talán ezért  nekem jó hatással vannak a szervezetemre.Elég sok  gyógyteám van itthon amit szívesen használok ha szükségem van rá.   Megfázásra  általában hárs és bodza teát iszom. Tudom azt mondják hogy nem jó hosszabb ideig inni a gyógyteát, de  amióta  volt egy rosszullétem amit keringési probléma okozott( ez volt 2005.), azóta iszom a galagonya, citromfű csalán és cickafark,gyermekláncfű  keverékét. A cickafark általában gyulladásra jó, de mivel volt ilyen problémám is talán még megelőzésként is hasznos.A cukrom egy kicsit magas volt ezért kell a gyermekláncfű.  Ezt a keveréket általában reggeli órákban szoktam inni  2 dl-t, forrázni szoktam csak és  5' hagyom  majd leszűröm és ízesítés nélkül fogyasztom.
De nem csak  inni szoktam  a gyógyteát, az elmúlt évben  olyan bőrproblémám adódott a lábamon amit az orvosok nem tudtak begyógyítani,  kamilla-csalán- zsurló-menta-cickafark gyógyteafű keverékét főztem meg   majd leszűrtem  és ebben a teafű keverékben áztattam meg  a lábam.  Egy pár hét után szépen begyógyult a sebem.  Azért írtam le mindezt mivel nekem a gyógynövények elősegítették a gyógyulásomat.
Eddig ha bármilyen  bajom adódott  mindig  azt  mondtam hogy  hinni és akarni kell. Hinni valamiben és akarni meggyógyulni!
Családom tagjainak is szoktam javasolni  a gyógyteák használatát !




.

Nincsenek megjegyzések: