Hozzávalók+ az elkészítése:50 dkg. finomlisztet tálba téve meleg helyen langyosítunk. Egy dl tejet egy kanálka cukorral, 1,5 dkg élesztővel és néhány evőkanál liszttel elkeverünk, kovászt készítünk, és ezt is meleg helyre állítjuk. Negyed kg. frissen főtt, áttört burgonyát / vagy maradék burgonyapürét/ elkeverünk a langyos liszttel, gyengén sózzuk hozzáöntjük a megkelt kovászt, és annyi langyos vízzel vagy tejjel dagasztjuk össze, hogy félkemény tészta tegyen. Jól kidolgozzuk majd liszttel meghintve és ruhával letakarva megkelesztjük.A megkelt tésztából olajos kézzel tojásnyi darabokat csipünk ki, beolajozott tálcára tesszük őket , nem túl közel egymáshoz, és még 10-15 percig kelni hagyjuk. Olajat forrósítunk és a kis cipócskákat laposra húzzuk és az olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük.
Nagyon finom tetejét megtejfölözni ha esetleg egy kis sajt van otthon az sem árt !
Jó étvágyat !
2 megjegyzés:
Nagyon finomnak néz ki. Tetszik a tejföllel és sajttal.
Köszönettel,
Judit és Corina
WineDineDaily üdvözöllek titeket! Köszönöm, örülök hogy tetszik !
Megjegyzés küldése