2011. április 9., szombat

Diós kosárka

                                                                           


Hozzávalók: 15 dkg. rétesliszt, 6 dkg. margarin, 6 dkg. porcukor, 1 tojás sárgája, 1-2 evőkanál tej

Elkészítése:Ezeket az anyagokat jól összedolgozzuk és 2 órára  betesszük a hűtőbe fóliába csomagolva.
Amikor kivettük a hűtőből kinyújtjuk 3 mm-s  és felosztjuk 12 egyenlő részre majd ezután golyókat formálunk belőle, és úgy nyomkodjuk a kosárkákba./ fémből készült sütemény forma/ Úgy kell belenyomni a tésztát hogy egy kicsit a közepén mélyedés legyen, amibe 1 mk. lekvárt elkenünk majd  rákanalazzuk a tölteléket.
 Töltelék hozzávalói és elkészítése:  1 tojásfehérjét felverünk amibe  7,5 dkg. darált diót és 6 dkg. porcukrot keverünk
Előmelegített sütőben 200 fokon 20' alatt sül meg.  Később díszíthetjük

Természetesen lehet ennek a dupláját is készíteni, hisz ebből csak 12 darab lesz.
                                                                              

2 megjegyzés:

Krisztina konyhája írta...

Nagyon jól néznek ki a kis kosárkák, biztos az ízük is ilyen remek :)

Juci írta...

Milyen édeskék és kivánatosak!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...