2011. április 7., csütörtök

Kapros-túrós dübbencs

Hozzávalók:  40 dkg liszt,
                      30 dkg tehéntúró,
                      2,5 dl tej,
                      2,5 dkg élesztő,
                       1 kávéskanál cukor,
                       3 kávéskanál só,
                       1 csokor kapor/szárított kapor is megfelel/, zsír a tepsi kikenéséhez.
Elkészítése: meglangyosítom a tejet, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot. Langyos helyen 10 perc alatt felfuttatom. Közben összekeverem a lisztet a sóval és a túróval.Beleöntöm az élesztős tejet, beleszórom  a kaprot, majd alaposan összedolgozom. Egy 30x24 cm-es tepsit kikenek olvasztott zsírral és beleborítom a tésztát. A tészta egyik felét duplájára kihúzom, és visszahajtom a tepsibe. Erősen összenyomom, majd egy másik oldalról is kihúzom a tésztát, azt is visszahajtom, összenyomom. Ezt minden oldalról megismétlem, majd a tetejét megkenem zsírral, és előmelegített sütőben 180 fokon  szép barnára sütöm./ ez kb.25-30'/

1 megjegyzés:

Anikó írta...

Milyen egyszerű. Biztos nagyon finom is! Imádom a kapor ízét és illatát is.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...