Hozzávalók: tésztához:1/2 kg liszt, 15 dkg. zsír + 5 dkg margarin, 1 kis doboz/150 g/ tejföl, 1 tojás sárgája, 15 dkg. cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál 10 %-os ecet, kevés só.+ a kenéshez 1 tojás .
🌸
Elkészítése: A felsorolt hozzávalókat jól összedolgozom és két részre veszem , mivel 2 rúd bejgli készül ebből a mennyiségből. Általában egy mákost és egy dióst készítek. Mikor megtöltöm feltekerem megkenem a felvert tojással és előmelegített sütőben 200 fokon 30' alatt megsül.A töltelék amit készítek : diós: 15 dkg. darált dió, 10 dkg. porcukor 5 dkg. zsemlemorzsa, citromhéj, 5 dkg. mazsola, 1,5 dl víz
Mákos töltelék: 15 dkg. darált mák, 10 dkg. porcukor, 1,5 dl tej, 1/2 csomag vaníliás cukor, citromhéj, 5 dkg. búzadara, 5 dkg. mazsola
Mind a két tölteléknél először a folyadékot teszem fel cukorral majd a többi hozzávalókat.
Mind a két tölteléket csak kihűlve szabad a tésztára kenni.
Jó étvágyat kívánok !
3 megjegyzés:
Egy kicsit osszezavartal az "1 tejfol"-el. 1 poharrol van szo? de mekkora pohar?
vdaiana: Bocsánat, kis pohár tejföl, ami 2 dl.
Köszi!
Megjegyzés küldése