2011. január 8., szombat

Bejgli tésztája /amit én szeretek/

                                                                              

Hozzávalók:  1/2 kg liszt, 15 dkg. zsír + 5 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás sárgája, 15 dkg. cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál ecet, kevés só.+ a kenéshez 1 tojás .
Elkészítése: A felsorolt hozzávalókat jól összedolgozom és két részre veszem , mivel 2 rúd bejgli készül ebből a mennyiségből. Általában egy mákost és  egy dióst készítek. Mikor megtöltöm feltekerem  megkenem a felvert tojással és  előmelegített sütőben 200 fokon 30' alatt megsül.
A töltelék amit készítek :   diós: 15 dkg. darált dió, 10 dkg. porcukor 5 dkg.  zsemlemorzsa, citromhéj, 5 dkg. mazsola, 1,5 dl víz
Mákos töltelék: 15 dkg. darált mák, 10 dkg. porcukor, 1,5 dl tej, 1/2 csomag vaníliás cukor, citromhéj, 5 dkg. búzadara, 5 dkg. mazsola
Mind a két tölteléknél először a folyadékot teszem fel  cukorral majd a többi hozzávalókat.

Mind a két tölteléket  csak  kihűlve  szabad  a  tésztára  kenni.
                                                                          

3 megjegyzés:

vdaiana írta...

Egy kicsit osszezavartal az "1 tejfol"-el. 1 poharrol van szo? de mekkora pohar?

Éva írta...

vdaiana: Bocsánat, kis pohár tejföl, ami 2 dl.

vdaiana írta...

Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...