2010. december 16., csütörtök

Kapros túros béles.

Hozzávalók és az elkészítése: fél kg lisztet elmorzsolok 20 dkg margarinnal, 10 dkg. cukorral, egy kávéskanál sóval, 1/2 kg héjában főtt és áttört burgonyával. Egy kevés cukros tejben felfuttatok 2 dkg. élesztőt,  ezzel és 3 tojás sárgájával a hozzávalókból nem túl kemény tésztát gyúrok. Kinyújtom  és  tepsibe teszem  majd a következő tölteléket simítom rá.
Fél kg áttört túrót elkeverek 2 tojássárgájával, 10 dkg. cukorral, egy csokor finomra  vágott kaporral( ha nincs friss kapor, jó a szárított is 2 teáskanálnyi) és a 2 tojás fehérjéből vert kemény habbal. Lassan sütjük.
Előmelegített sütőbe tesszük  180 fokon 30' .
 A tölteléket kapor helyett ízesíthetjük reszelt citrom héjjal, vaníliával is, de akkor kétszeres mennyiségű cukrot tegyünk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...