2010. december 8., szerda

Májgaluska

Hozzávalók :  2-3 kis csirkemáj( már készítettem bolti májkrémből  az is jó), egy kávéskanál zsíradék, egy kávéskanál reszelt vöröshagyma, 1 nyers tojás, 1 tejben vagy vízben megáztatott kifacsart és összemorzsolt zsemle( már kenyérrel is készítettem), szükség szerint liszt, só, törött bors, egy mokkáskanál  majoránna.
Elkészítése:  A zsíradékban megpíritom a hagymát, majd a tűzről levéve,  bele tettem az összemorzsolt zsemlét, a megkapart / vagy áttört /májat , tojást a füszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjak.  1-2 órát pihentetem majd a forró levesbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatok belőle.  1-2 perc alatt megfő.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...