2010. december 8., szerda

Májgaluska



Hozzávalók :  2-3 kis csirkemáj( már készítettem bolti májkrémből  az is jó), egy kávéskanál zsír, egy kávéskanál reszelt vöröshagyma, 1 nyers tojás, 1 tejben vagy vízben megáztatott kifacsart és összemorzsolt zsemle( már kenyérrel is készítettem), szükség szerint liszt, só, törött bors, egy mokkáskanál  majoránna. 

🌸

Elkészítése:  A zsírban pirítom a hagymát, majd a tűzről leveszem és   bele teszem az összemorzsolt zsemlét, a megkapart / vagy áttört /májat , tojást a fűszereket és annyi lisztet, hogy galuska keménységű tésztát kapjak.  1/2 órát  pihentetem majd a forró levesbe mártogatott kiskanállal galuskákat szaggatok belőle.  1-2 perc alatt megfő.
Jó étvágyat kívánok !

Nincsenek megjegyzések: