2011. január 30., vasárnap

Francia hagymaleves

Hozzávalók: 4 közepes nagyságú vöröshagyma. 3 dkg margarin, egy evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, só, törött bors, egy csokor zöldhagyma vagy egy csokor metélőhagyma(snidling), 10 dkg reszelt sajt.
Elkészítése: A kockára vágott vöröshagymát a zsír és olaj  keverékével, fedő alatt, üvegesre párolom, és mielőtt pirulni kezdene, meghintem a liszttel. Másfél liter hideg vízzel engedem föl, fűszerezem, és lefedve, lassan, egy óra hosszat főzöm. Végül áttöröm és vagy főzök benne 5 percig egy csokor, hüvelyknyi darabokra vágott ujjhagymát, vagy tányérokba merem az áttört levest. és a tetejét finomra vágott metélőhagymával hintem meg. Illik hozzá- külön tálkában- reszelt sajtot is adni, hogy ki-ki saját ízlése szerint gazdagíthassa vele a levesét.

1 megjegyzés:

tücsi írta...

Már készítettem francia hagymalevest, nagyon finom:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...