2011. február 28., hétfő

Kezdő háziasszonyoknak jó tanács!

Amit  leírok azt mind saját tapasztalatomból  merítettem!
Milyen alapvető  fűszerek legyenek a  konyhában:  pirospaprika, bors,  só, köménymag, majoránna, babérlevél,  sütőpor, vanília cukor, szárított élesztő, liszt, kristálycukor, porcukor, prézli, rizs, olaj, zsír, leveskocka,étkezési szódabikarbóna,búzadara,zsemlemorzsa,árpagyöngy/gersli/,búzadara, tea.
egyéb esetleg sütéshez használtak: méz, lekvár, kókuszreszelék, mazsola,kakaópor,
Amire szükség van még: tojás,  zöldségek közül jó ha van mindig otthon: krumpli,vöröshagyma, fokhagyma, a hűtőben : margarin,  tej, jó tanács a fölvágottakat mindig pakoljuk át alufóliába a bolti papír helyett, tovább friss marad,  mélyhűtőbe: alufóliába téve élesztő, zöldségek,
Száraztészták is fontosak:  kockatészta, tarhonya, csőtészta, cérnametélt,
Hosszú évek során megszoktam és jól bevált módszer: ha valamelyik fűszeremből kevés van , rögtön felírom magamnak egy "emlékeztető" lapra.  / ezt viszem a boltba/ Ezzel a módszerrel nem történik meg velem, hogy főzök és akkor veszem észre hogy már nincs a fűszerből.
Kezdő háziasszonyként én is úgy kezdtem, hogy sajnos volt elég sok csekkes fizetnivalónk+ a rezsi. Akkor bevezettem, év elején egy papírra táblázatot készítettem egész évre hónaponként milyen kiadásunk van,  amikor kifizettem, kipipáltam. Jobban átláttam, mennyi kifizetni való van egy hónapban.Ezt a mai napig így csinálom!
🍀

Nincsenek megjegyzések: