Milyen alapvető fűszerek legyenek a konyhában: pirospaprika, bors, só, köménymag, majoránna, babérlevél, sütőpor, vanília cukor, szárított élesztő, liszt, kristálycukor, porcukor, prézli, rizs, olaj, zsír, leveskocka, étkezési szódabikarbóna, búzadara, zsemlemorzsa, árpagyöngy/gersli/, búzadara, tea.
Egyéb esetleg sütéshez használtak: méz, lekvár, kókuszreszelék, mazsola, kakaó,
Amire szükség van még: tojás, zöldségek közül jó ha van mindig otthon: krumpli, vöröshagyma, fokhagyma, a hűtőben : margarin, tej, jó tanács a fölvágottakat mindig pakoljuk át alufóliába a bolti papír helyett, tovább friss marad, mélyhűtőbe: alufóliába téve élesztő, zöldségek,
Száraztészta is jó ha van otthon : kockatészta, tarhonya, csőtészta, cérnametélt,
Hosszú évek során megszoktam és jól bevált módszer: ha valamelyik fűszeremből kevés van , rögtön felírom magamnak egy "emlékeztető" lapra. / ezt viszem a boltba/ Ezzel a módszerrel nem történik meg velem, hogy főzök és akkor veszem észre hogy már nincs a fűszerből.
Kezdő háziasszonyként én is úgy kezdtem, hogy sajnos volt elég sok csekkünk fizetni + a rezsi. Akkor bevezettem, év elején egy papírra táblázatot készítettem egész évre hónapokra milyen kiadásunk van és amikor kifizettem kipipáltam! Jobban átláttam, mennyi fizetni való van az aktuális hónapban! Ezt a mai napig így csinálom!
Az élet megtanított a gyakorlatban sok mindenre !
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése