2011. április 26., kedd

Habos túrós lepény

                                                                                    

Hozzávalók:tésztához:    12 dkg liszt, 7 dkg margarin, 4 dkg cukor, 1 tojássárgája,krémhez: 35 dkg túró, 2-3 tojássárgája, 4 púpos evőkanál porcukor, reszelt citromhéj, 5 dkg mazsola,tetejére: 4 tojásfehérje, 12 dkg kristálycukor, néhány csepp citromlé, 5 dkg mandula
    Elkészítése:  Összegyúrjuk a tésztát, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy kisebb tepsit. A sütőben félig megsütjük, majd kivesszük és rásimítjuk a tölteléket.(Az áttört túrót simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a citromhéjjal meg a mazsolával. Visszatesszük a sütőbe és teljesen (világosra) megsütjük. Közben a tojások fehérjét habbá verjük, beletesszük a kristálycukrot, a citromlevet, a kisült tésztára simítjuk és meghintjük vágott mandulával/most ez elmaradt/. Harmadszor is betesszük a sütőbe és nagyon pici alsó lángon szárítjuk. Hidegen, vizes késsel szeleteljük.
                  
                                                                                 

    2 megjegyzés:

    Ami írta...

    De kis guszta! Imádom az ilyen jellegű desszerteket :)

    Bianka írta...

    Nyammi isteni

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...