2011. április 27., szerda

Magos zsemle

Hozzávalók 10 db zsemléhez: 45 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 5 dkg margarin, 2,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 tojásfehérje,szezám-és  lenmag a szóráshoz.
/ jelen esetben köménymagot sóval szórtam rá/

Elkészítése: Az élesztőt fél dl langyos tejben a cukorral együtt elkevertem . A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoltam, hozzá öntöttem a közben megkelt élesztőt és a maradék tejet. Jól  összedolgoztam a tésztát.Letakarva másfél óráig kelesztettem. A tésztából kis cipókat tépdestem ki amit zsemleformára alakítottam és sütőlapon még fél órát pihentettem. Ezután tojásfehérjével megkentem és a sóval elkevert köménymagot rászórtam.
Előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem.
                                                                      

6 megjegyzés:

Mrita írta...

Ez nagyon guszta, megéheztem.

Mrita írta...

Ez nagyon guszta, megéheztem.

Juci írta...

Szégyellem magam de én mindig veszem a zsömlét! A tiéid szépek lettek, mosolygósak!

Ami írta...

Klassz kis zsemlerecept, le is mentem :)

Éva írta...

Juci azért én sem mindig sütök zsemlét, csak néha !

Bianka írta...

Nagyon szépek lettek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...