Hozzávalók 10 db zsemléhez: 45 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 5 dkg margarin, 2,5 dl langyos tej, 2,5 dkg élesztő, 1 kávéskanál cukor, 1 tojásfehérje,szezám-és lenmag a szóráshoz.
/ jelen esetben köménymagot sóval szórtam rá/
😊
Elkészítése: Az élesztőt fél dl langyos tejben a cukorral együtt elkevertem . A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoltam, hozzá öntöttem a közben megkelt élesztőt és a maradék tejet. Jól összedolgoztam a tésztát.Letakarva másfél óráig kelesztettem. A tésztából kis cipókat tépdestem ki amit zsemleformára alakítottam és sütőlapon még fél órát pihentettem. Ezután tojásfehérjével megkentem és a sóval elkevert köménymagot rászórtam.Előmelegített sütőben 210 fokon 25' sütöttem.😋
Jó étvágyat!
6 megjegyzés:
Ez nagyon guszta, megéheztem.
Ez nagyon guszta, megéheztem.
Szégyellem magam de én mindig veszem a zsömlét! A tiéid szépek lettek, mosolygósak!
Klassz kis zsemlerecept, le is mentem :)
Juci azért én sem mindig sütök zsemlét, csak néha !
Nagyon szépek lettek
Megjegyzés küldése