2011. május 2., hétfő

Krumpli főzelék

                                                                                  

Hozzávalók: 1 kg. krumpli  ,1-2 db babérlevél, só, pirospaprika, bors, tejföl, zsír,liszt.
Elkészítése:  Megpucolom a krumplit és karikára vágom, felteszem egy lábasba főni babérlevelet sót teszek a vízbe, / annyi víz legyen hogy jól ellepje a krumplit/. Mikor már megfőtt a krumpli elkészítem a rántást  tűzhelyről levéve megszórom pirospaprikával  borssal  vizet öntök rá és a krumplihoz keverem.
 A tejfölbe elkeverek egy evőkanál liszttel és felöntöm vele a krumplit mikor felfőtt már el is készült a főzelék.

(Fasírt, kolbász, tükörtojás, ( vagy virsli felkarikázva lesütve), pörkölt  , egyéb húspótlók,  nagyon jók mellé !)
                                                                                   

2 megjegyzés:

Juci írta...

Pont így készítem én is!
Tükörtojással is nagyon finom!

m.k. írta...

tetszik!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...