Hozzávalók: 2-3 db krumpli, fél fej vöröshagyma, 1 db virsli,/1 evőkanál ecet, só, kiskanál cukor/, kevés majonéz, mustár, bors, tejföl,
🌷
Elkészítése: héjában megfőztem a krumplit sós vízben, megpucoltam kockára vágtam, a vöröshagymát szeletekre vágtam, a virslit megfőztem és felkarikáztam. A krumplit és a vöröshagymát összekevertem és salátalevet készítettem amivel leöntöttem majd egy kis időre hűtőbe tettem. Közben kb. 4-5 evőkanál majonézt, kevés mustár és bors hozzáadásával jól kikevertem és hozzá adtam a tejfölt amivel még elkevertem. A hűtőből kivett krumpli-hagyma keverékről leöntöttem. a folyadékot hozzá adtam a felkarikázott virslit és leöntöttem a majonézes tejföllel. Hűtőbe tettem délutánra jól összeérnek az ízek.Az összetevőket ízlés szerint lehet variálni! Ha virslit nem teszek bele, akkor ez a krumplisaláta nagyon finom fasírt mellé vagy rántott krumplihoz is!
Jó étvágyat kívánok !
12 megjegyzés:
Nagyon jó lett a kép. A krumplisalátát is szeretem, meg tudnám most enni....
Guszta nagyon, és tetszik a kék tálad is, Imádom a kék színt.
Bizony, szerintem is jó a kép, és a sali is finom biztos!
Én is virslivel szeretem
Mrita,Kati, Ottis, Bianka:
Lányok köszi a szép szavakat!
Nagyon szeretem, és most szívesen megkóstolnám. Nagyon gusztán tálaltad.:)
Gizi: ha tudom hogy szereted küldtem volna neked.
Szívesen megkóstolnám, kár, hogy a férjuram nem szereti a hagymát..
Gyöngyi: két választásod van, vagy megszeretteted vele , vagy ne tegyél bele úgy is finom!
Jaj,de jó kis saláta,ebben a k.....melegben!:-)
The E.Art: Köszi!
Mivel én virslit nem eszem, anélkül készíteném - magamnak. Ha ilyesmiket csinálok, kétfelé kell osztanom, egyik tál a húsos, másik a húsmentes változat. És mindenki elégedett a magáéval.
Megjegyzés küldése