2011. május 22., vasárnap

Tarkabab-leves

Hozzávalók: 1/2 kg. tarkabab, 1szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, fél fej vöröshagyma,/kevés zellert is szoktam tenni/ só, bors, pirospaprika, /amennyiben zöldségem nincs itthon ételízesítőt teszek a levesbe/
(valamilyen füstölt húsféleség, vagy szalonna, kolbász,füstőlt húsos csont,) + rántás.
Elkészítése:A babot előző este beáztatom.  Felteszem  a babot bő vízben főni hozzáadom a zöldségeket ,/ ha esetleg füstölt hús, vagy füstölt húsos csontom van /akkor előbb azt teszem fel főni és csak utána teszem bele a babot és zöldségeket. Ha csak kolbász és esetleg egy kis szalonna bőr van itthon akkor már a zöldségekkel  együtt felteszem   Mikor már jól megfőtt a bab  készítek  egy rántást és bele teszem a levesbe, ezzel is főzöm egy kicsit. A végén amit belefőztem/jelen esetben füstőlt húsos csont/, kiveszem  a csontról a kevés húst leszedem és vissza teszem a levesbe.
A füstölt hús- vagy-húsos csont esetében  csak a végén sózom a levest ! 
1-2 kanál tejföllel lehet tálalni!
                                                                                

3 megjegyzés:

Kati írta...

Szeretjük mi is, nagyon guszta.

Gyöngyi írta...

Azt mondják, ez téli étel, de engem nem érdekel, most szívesen megennék egy tányérral belőle:)

Éva írta...

Kati, Gyöngyi: Köszi! Mi is úgy vagyunk vele, hogy bármikor megtudjuk enni jó laktató étel.Próbáljátok ki,mikor már a tányérba a leves nyers hagymát kockára vágva beletenni hozzá tejföl, nagyon finom tud lenni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...