2011. május 8., vasárnap

Töltött paprika

                                                                               

Hozzávalók: 2-3  db. zöldpaprika,  15 dkg. rizs, 60 dkg. darált  sertéshús, 1 nagy és 1  kicsi paradicsompüré, só, kávéskanál bors, liszt, zsír, 1 tojás, pirospaprika,1/2 fej vöröshagyma.
Elkészítése:  a paprikát megtisztítom a  magháztól. A rizst kevés  zsírban  kicsit megpirítom majd felöntöm kevés vízzel  sót teszek bele és lefedem  hogy párolódjon kicsit.
A vöröshagymát kockára vágom és megdinsztelem majd a  darált húshoz hozzáadom,  amihez még a  rizst, borsot, sót, tojást  teszem  és  jól összedolgozom. Ezután a paprikába teszek a töltelékből és gombócokat formálok amiket kevés lisztben megforgatok. Fazékba vizet öntök  /sót teszek bele/  amibe  a paprikát és a gombócokat pakolom, annyi víz kell hogy jól ellepje. Mikor kezd  főni  bele teszem  a paradicsompürét  is, kis idő elteltével  megcsinálom a  rántást amivel még egy  ideig főzöm .
(A családban van aki tejfölt tesz rá, mikor a tányérba kerül az étel !)
Általában úgy szoktam  csinálni  hogy  csak 2-3 paprikával készítem /  azért hogy a paprika íze meglegyen/ és a többit  gombócnak készítem el . 
Jó étvágyat!
                                                                              

5 megjegyzés:

Mrita írta...

Nagyon guszta, én nagyon szeretem a töltött paprikát. Én is csak 2-3 db-ot teszek bele az íze miatt.

Kati írta...

De guszta, nagyon szeretjük mi is.

Gizi írta...

Imádom a töltött paprikát, és a tied olyan guszta, hogy most rögtön megtudnám enni!!!:)

Éva ajánlanék a figyelmedbe egy blogot,(egy kedves barátnőmé, Erikáé) ahol segítséget kaphatnál ahhoz, hogy te is tudjál linket feltenni. Azonkívül még sok hasznos segítséget találsz, melyeknek nagy segítségét veheted a blognál. Minden nagyon részletesen le van írva, és ha követed, akkor biztosan sikerülni fog.

http://blogsegitseg-erikaholland.blogspot.com/

Anazar írta...

Ez most nagyon jöhet!!

Éva írta...

Köszi lányok főzök nektek még egy adagot mert a mai már elfogyott sajna!
Gizi:köszi a segítségedet megfogom nézni a blogot