2011. június 17., péntek

Ribizlis lepény

                                                                                       
 Hozzávalók tésztához : 4 tojásból vizes piskótát készítek./4 tojás, 8 evőkanál cukor, 4 evőkanál víz, 8 evőkanál liszt, 1/2 csomag sütőpor./
Tészta elkészítése:  4 tojás  sárgája 8 evőkanál cukor és 4 evőkanál víz ezeket  jól kikeverem. A 4 tojás fehérjét kemény  habbá verem és  apránként felváltva a  lisztben elkevert sütőporral hozzá adom a cukros-tojásos masszához. Zsírral kikent lisztezett tepsibe öntöm. 
Előmelegített sütőbe 200 fokon 15-20' alatt megsül. Hagyom kihűlni a piskótát.
Krém hozzávalói és elkészítése:2o dkg. margarin, 20 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor ezeket habosra kikeverem.2 dl tejből 2 dkg. grízből tejbegrízt főzök és langyosan belekeverem a krémbe.
Ezután 20-30 dkg. megmosott szárazra lecsurgatott ribizlit teszek még hozzá óvatosan keverve hogy ne nagyon törjön össze a gyümölcs. A piskótára ezt a krémet teszem. Csokireszelékkel díszítettem  a tetejét! 😋
Jó étvágyat kívánok  !

11 megjegyzés:

Bianka írta...

Fantasztikusan néz ki

Éva írta...

Bianka: köszi!

Gesztenye receptjei írta...

Szia Éva!
Nézz be hozzám, vár egy kis meglepetés:-))

Marti M írta...

Éva, mennyire kemény legyen a gríz? Most fogom elkészíteni. Köszi.

Éva írta...

Martinelli: azt az adagot csináld amit leírtam nem kell hagyni nagyon hogy kihűljön akkor nem sűrűsödik be!
Gesztenye receptjai és Bonbon:köszi megyek nézek!

Marti M írta...

Köszi Éva. Ha megsütöttem és sikerül, jelentkezem vele.

Ottis írta...

Nagyon finom lehet!

Éva írta...

Ottis: valóban nagyon finom !

Névtelen írta...

Imádom a ribizlit.meg a ribizlis sütit is,ez nagyon jól néz ki!!!!!!!!!!

Vicuska írta...

Nagyon finom, pikáns lehet!!!

Éva írta...

The E.Art: Köszi!
Vicuska: Igen nagyon finom!