2011. június 29., szerda

Sárgaborsófőzelék

                                                                     
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Hozzávalók: sárgaborsó, só, ételízesítő, bors, pirospaprika, kevés hagyma, rántáshoz: liszt
Elkészítése: előző este beáztatom  a sárgaborsót. Másnap bő vízzel  felöntöm sót, kevés ételízesítőt teszek bele és puhára főzöm.  Összetöröm/ ami abból áll hogy tésztaszűrőbe szedem  szedőkanalanként és  áttöröm a kanállal a borsót/, hagymás rántást csinálok borsot, pirospaprikát teszek rá és felöntöm a rántással a borsót.Kicsit hagyom főni és már kész is van.
A főzelékre : sült szalonnát, tükörtojást, esetleg sült kolbászt teszünk.Pörkölt is finom hozzá.
Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Ami írta...

Nagyon étvágygerjesztő a kép, fincsi lehetett :)

Éva írta...

Ami: Köszi, igen finom volt.