Hozzávalók: sárgaborsó, só, ételízesítő, bors, pirospaprika, kevés hagyma, rántáshoz: liszt
Elkészítése: előző este beáztatom a sárgaborsót. Másnap bő vízzel felöntöm sót, kevés ételízesítőt teszek bele és puhára főzöm. Összetöröm/ ami abból áll hogy tésztaszűrőbe szedem szedőkanalanként és áttöröm a kanállal a borsót/, hagymás rántást csinálok borsot, pirospaprikát teszek rá és felöntöm a rántással a borsót.Kicsit hagyom főni és már kész is van.
A főzelékre : sült szalonnát, tükörtojást, esetleg sült kolbászt teszünk.Pörkölt is finom hozzá.
Jó étvágyat!
2 megjegyzés:
Nagyon étvágygerjesztő a kép, fincsi lehetett :)
Ami: Köszi, igen finom volt.
Megjegyzés küldése