2011. június 9., csütörtök

Vaniliás-kifli


Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 17 dkg margarin, 13 dkg. porcukor, 13 dkg. dió/darált/
                      Hömpörgetéshez porcukor vaniliacukor!
Elkészítés:  A hozzávalókat  jól összegyúrom / kitartás kell mert elég nehezen áll össze de végül
                    sikerül/. Úgy sodrom a tésztát  mint mikor nudlit csinálok, feldarabolom, tepsibe rakom.
                   Előmelegített sütőben 200 fokon 15' alatt megsül, még melegen  meghömpörgetem porcukor és
                    vaniliacukor keverékében.
Megjegyzés:  a tepsibe nem kell nagyon sürün rakni,  sütés után könnyen törik óvatosan
                       kell kiszedni, és hömpörgetni. Dobozba téve sokáig friss marad!

2 megjegyzés:

Aleda írta...

Ezt Nagyi sütögette mikor gyerek voltam,imádtam.

Éva írta...

Aleda: örülök hogy szép emlékeid vannak erről a sütiről!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...