2011. június 8., szerda

Rácsos sütemény


Hozzávalók: 1/2 kg. liszt, 15 dkg. zsír+5 dkg margarin, 1 tejföl, 1 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 evőkanál ecet, pici só,
+ 15 dkg. lekvár  10 dkg. apróra vágott dió, tészta  kenéséhez: 1 tojás.
Elkészítése:A tésztát összegyúrom jól,  majd  ketté osztom, az egyik részét kinyújtom  tepsi nagyságúra/ tepsim 23x32 cm/  bele teszem  megkenem lekvárral majd  apróra vágott dióval megszórom. A tészta másik részét  apró darabokra vágom amit kisodrok mint mikor a nudlit készítem. Ezzel rácsozom  be a süteményt , majd  1 felvert tojással bekenem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 25' alatt megsül.
Bármilyen lekvárral   készítjük  nagyon finom !

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Éva írta...

Bianka: köszi!

Gizi írta...

A sajtos roládra jöttem, és mire ideértem rácsos süti fogadott!!! Mindkettő nagyon guszta, és imádnám!!!:)

Éva írta...

Gizi:ha gyorsabb lettél volna,kaptál volna:-))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...