2011. július 25., hétfő

Dinsztelt hagyma tojással


Hozzávalók: 2-3 nagyobb fej vöröshagyma, 2 tojás, zsír, só,
Elkészítése:  a hagymát karikára  fölvágom. A zsírt felforrósítom majd a hagymát beleteszem  egy kicsit megkavarom, lefedem  5-10 percig hagyom a párában  dinsztelődni. Ezután  beleöntöm az előzőleg külön pohárban felvert tojást  megsózom megkavarom és hagyom  hogy megsüljön.
Tetejére csipőspaprikát és zöldséget teszek!
                                                                                     

5 megjegyzés:

sedith írta...

Nálunk ezt hagymatokánynak hívják, és puliszkával meg uborkasalátával isteni! Jaj, és a legeslegfinomabb tavasszal, nyár elején újhagymából.:) Úgy próbáltad?

trollanyu írta...

Jó magyaros izeket hozol mindig Évike, a gyerekkorom izei idéződnek fel itt nálad:) Nagyon sokszor készült nálunk hétvégi reggelire.

Kati írta...

Bizony finom nyári reggeli vagy vacsora lehet.

Éva írta...

sedith: köszi! Újhagymából talán egyszer csináltam.
trollanyu:Azt úgy szeretem mikor azt mondjátok hogy gyerekkorotok ízeit találjátok meg nálam!Örülök !
Kati: Ez így igaz nekünk most vacsora volt!

Aleda írta...

Hasonló reggeli készült nálunk a hétvégén.:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...