2011. július 26., kedd

Gesztenyés-banános fagyival töltött bonbon

Életem első bonbonját készítettem el. Akik ebben szakemberek biztos találnak esztétikai hibákat is, mert én is találtam.Az íze nagyon finom. Amit még magyarázatként szeretnék elmondani  esetleg felment engem  a nem szuper teljesítmény alól:  itthon csak az a fajta csokoládém volt ami a legegyszerűbb és legolcsóbb tortabevonó, a  gesztenyemassza  is fagyasztottból lett   hozzáadva. Amit még megemlítenék nekem külön ecsetem nincs, így feláldoztam a  süteményes  kenőtollamat. A legszuperebb a sorsoláson nyert  bonbon forma volt! Ezt a receptet   Aminál     láttam  ott tetszett meg és gondoltam hogy megpróbálom.
Hozzávalók: 1/2 banán, 5 dkg. gesztenye,  1 evőkanál tejföl,  kevés méz, 16 dkg. étcsoki/ aminek 60% kellett volna lenni !/.
Elkészítése:  a banánt feldaraboltam és betettem a hűtőbe 1 órára. Mikor letelt az idő kivettem és összetörtem /turmixom nincs/ majd hozzátettem a gesztenyét én 1 evőkanál tejfölt és 1 kanál mézet tettem bele, majd  jól összekevertem. A  formát betettem egy kicsit a fagyasztóba.Gőz fölött 10 dkg. csokoládét felolvasztottam  mikor levettem beletettem  még 2-3 kocka csokit és jól összekevertem ezzel a masszával kentem be a formákat. Betettem a fagyasztóba 10'-re majd megint kikentem csokival a formákat, ezután 3/4 részéig  tettem bele a tölteléket és a tetejét bevontam szintén a csokoládéval azzal zártam le. Hűtőbe tettem 3 órára, majd kiszedtem a formából. Már alig vártam, izgultam hogy sikerűlt? Őszintén 3 db tört ketté,  de kiszedtem azt is , van ami nem teljesen fedte a csoki, de megvagyok elégedve  az első bonbonommal.
Ez most csak takarékoskonyha módjára készűlt!   A tuti recept Aminál  van!

17 megjegyzés:

Petra írta...

Jól hangzik! Én nem találok benne kivetnivalót, nagyon szépek lettek a bonbonjaid. :)

Okki írta...

Gratulálok az első bonbonjaidhoz!!!

Nagyon jól sikerültek, és biztosan finomak is voltak! :)

Márti írta...

Szerintem is csodásak lettek, nincs ezzel semmi baj,sőt!

Flóra írta...

Szerintem sincs benne semmi kivetnivaló, igazán jól néznek ki!

Kati írta...

Éva, nagyon ügyes vagy, hogy belevágtál a bonbonkészítésbe, szerintem is nagyon szépek lettek.

Aleda írta...

Éva,nagyon ügyes vagy! A bonbonkészítés nem egyszerű dolog,neked elsőre nagyon szépek lettek.Gratulálok!

Csilla írta...

Én sem találok benne kivetni valót! :) szívesen megkóstolnám! Egyébként se a külseje számít, hanem ami benne van! Még nem próbálkoztam bonbonnal, már régóta gondolkozom rajta, csak kicsit macerás, sok idő kell hozzá.

Mesi írta...

Gratulálok, nagyon szépek lettek!

Mrita írta...

Éva ezek csodálatosak lettek, nagyon ügyes vagy. Az ízük, meg biztosan fantasztikus, egy párat meg tudtam volna enne belőle.

Ottis írta...

Megkóstolnám szívesen, nagyon szépek lettek!

Éva írta...

Lányok: Nagyon szépen köszönöm a dícsérő szavakat! Szerintem is elég jó lett első nekifutásra és azért nem is az előírt minőségű alapanyaggal csináltam , ettől függetlenül az íze nagyon finom lett !

Ami írta...

Gyönyörűek lettek a bonbonok! :) Igazán megtisztelő, hogy pont az én receptemet választottad :) És az meg egyenesen elképesztő, hogy most csináltad először (az én első próbálkozásomról ne is beszéljünk...:)
Gratulálok!

trollanyu írta...

Éva, nagyon bátor vagy, hogy nekiálltál bonbont készteni, csodálatosak lettek:) Én elfogadnék egyet szivesen.

Éva írta...

Ami: örülök hogy megnézted és úgy látod hogy elég jó! Nem mondom azt, hogy rövidesen megint csinálok, de akkor már azért remélem még jobb lesz!
trollanyu: Már régóta csodálom más blogokon a szebbnél szebb bonbonokat, kaptam ajándékba egy formát így gondoltam kipróbálom. Ha közelebb lennél megkínálnálak!

martinelli írta...

Nagyon ügyes vagy, én is megízlelném :)

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Éva!
Nagyosn szép kis bonbonokat készítettél. Ugye hogy nem egy nagy dolog?
Egyetlen észrevétel, amitől még szebbet fogsz készíteni.
A formát előtte soha ne tedd mélyhűtőbe, sőt utána se amikor a csokival bekented akkor se. A sima hűtőben is percek alatt megdermed a csoki.
A csokoládé nem szereti a nagy hőmérséklet különbséget.
Hidegebb napokon még a konyhában is megdermed rövid idő alatt.
Csak így tovább, várom a további csokikat!

Éva írta...

Martinelli: sajna már nincs!
Gesztenye receptjei és Bonbon: Nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsodat örülök hogy mondtad, legközelebb majd úgy fogom csinálni!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...