2011. július 1., péntek

Hamburger zsömle



Egyik nap Biankánál láttam ezt a receptet, amit szokásomhoz híven csak fél adaggal próbáltam ki, így is  írom most le.  Fölvágottat tettem  közé + zöldségeket, nem vettem  húst, de legközelebb azzal is kipróbáljuk.
Hozzávalók:  1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1/2 teáskanál só, 20 g. olaj,  1 tojást felvertem felét a tésztába, felével pedig kentem , 50 g. joghurt, 30 dkg. liszt , 1/2 csomag szárított élesztő, szezámmag.
Elkészítése:  eredeti receptben úgy van hogy dagasztógépbe kell tenni az egész hozzávalót, de mivel nekem nincs ilyen lehetőségem így kézzel dagasztottam be  a tésztát. Letakarva hagytam duplájára megkelni, majd kiöntöttem deszkára 4 felé vettem ezt a mennyiséget. Tepsibe sütőpapírt raktam amire rátettem a  tészta halmokat majd még hagytam egy kicsit kelni, ezután  a tojással lekentem és szezámmaggal megszórtam.
Előmelegített sütőben 200 fokon 20 ' alatt sült meg.                                                                        

3 megjegyzés:

Csiperke írta...

Én is hamburgert csináltam ma!
Csak én húst is csináltam hozzá...:)))

Maria írta...

Szépek lettek a zsemléid :)!

Éva írta...

Csiperke: láttam is , legközelebb én is hússal csinálom, bár így is finom volt.
Maria: Köszi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...