2011. július 2., szombat

Fokhagymás oldalas

                                                                              
Hozzávalók:  60 dkg sertés oldalas, 1 db vöröshagyma, 2 cikk  fokhagyma, töröttbors, zsír bőven, egy karika  zöldpaprika.
Elkészítése: feldarabolom az oldalast. A zsír egy részét  felmelegítem amibe beleteszem a feldarabolt húst, ekkor kifehéredik egy kicsit , majd ráteszem a karikára vágott vöröshagymát és a megtisztított  fokhagymát , borsot, sót, zöldpaprikát  és felöntöm vízzel hogy ellepje jól a húst . Fedő alatt  hagyom hogy jól megpuhuljon a hús, majd  leveszem  és  még teszek rá zsírt   bőven amivel hagyom hogy jól piruljon le. / a víz elpárolog és a hús szép pirosra sül/
Nagyon finom krumpli pürével ,  rizi-bizivel ! 
Sok zsírt szoktam rá tenni, mivel  ha már elfogy a köret, kenyérre kenve szoktuk enni a zsírját

3 megjegyzés:

Maria írta...

Nagyon finom, mi is imádjuk!!

Éva írta...

Maria: Köszi!

mellissina2 írta...

Kedves Éva,megyek aludni,idáig jutottam!!!!És ráadásul nem ad be most minden képet,csak forog a kereső!jó éjt!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...