2011. július 1., péntek

"Geze-mize" leves


 Hozzávalók: bármilyen tészta maroknyi/ tarhonya, kiskocka, eperlevél ami éppen itthon van/, bors, pirospaprika,só, 3 db krumpli ,zeller, petrezselyem, kisebb  hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 db leveskocka.

Elkészítés:Az olajon megpiritom a tésztát meghintem borssal, pirospaprikával és felöntöm kb.1,5 liter vízzel amibe belerakom a kockára vagdalt burgonyát, majd izesítem sóval,   fél fej hagymát szoktam a levesbe tenni / nem darabolva / zellert és apróra vágott petrezselymet  1 db leveskockát és  készre főzöm
(Amennyiben van itthon egy kis zöldpaprika, paradicsom  vékony szeletetet teszek ízesítés képpen.) 
Nekem nagyon bevált , amikor lehet még zellerzöldjét és petrezselymet  venni   általában  annyit lefagyasztok/ megmosom és üres vajtartóba pakolom a mélyhütőbe/, hogy szinte egész télen azt használom !                                                                          

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...